Tisdag 29 april. Cizur Menor – Puente la Reina – Lorca.

32 km, total 104,5. Över ”Alto de Perdon”, 734 m.
kors Det fanns ingen frukost på härberget så jag tog en Coca Cola i automaten och en skiva torrt bröd istället. I Guenduláin var ett café öppet. Där beställde jag en stor ”café con leche” med en tårtbit och apelsin juice med is. Jag blev som en ny människa.  vindkraftverk Jag såg Sierra del Perdón, en bergskedja långt borta, som jag skulle över. Efter Zariquiegui började stigningen mot Alto de Perdón, 734 meter.  Ut med hela toppen på Sierra del Perdón var det byggt vindkraftverk.
Efter Cirauqui passerade jag en gammal romersk bro. Den var en del av den gamla romerska vägen.
I Puente la Reina, en mycket vacker stad, tog jag min lunch. Namnet ”Puente la Reina” betyder "Drottningens bro" på spanska och kommer från en mycket vacker stenbro som blev byggd för att pilgrimmen skulle kunna ta sig över Rio Arga.
I Puente la Reina köpte jag ett extra minnes kort på 1 mb till kameran.
Jag fortsatte till Lorca och gick in på härberget. Där fanns plats.
Jag behövde tvätta kläder och frågade gubben på härbärget var jag kunde köpa klädnypor. Dom kan du få av mig svarade han och hämtade en handfull klädnypor. Dessa räckte till resten av vandringen.
middag Vi fyra, tre tyskar och jag, som sov i samma rum åt middag tillsammans. Sedan kom det även fem fransmän till bordet. Det blev en trevlig middag.
Jag kom överens med servitören att han skulle preparera kaffe som jag kunde värma i mikrougnen nästa morgon.

Nästa dag var det dags för trippen till Los Arcos>>>

Länkar