Onsdag 21 maj. Sta. Irene – Monte do Gozo.

19 km, total 775 km. Lätt vandring.
mycket stort vandrahem med plats for 700 gaster Monte do Gozo låg precis intill flygplatsen och var det största härbärge jag sett. Här fanns plats för mer än 700 pilgrimmer.
Vi fick ett rum med 6 andra pilgrimmer. El hospitalero(föreståndaren) rekommenderade en restaurang som han ansåg var bättre än den som var inne på området. Undrar om han fick procent från restauranten?? Alice och jag gick för att se om detta var ett ställe att äta middag på. Den rekommenderade restaurangen var ett trevligt ställe och vi tog en kopp kaffe.
Tillbaka på härbärget träffade vi Marinus och hans dotter, vi enades om att äta middag tillsammans på samma restaurant kl 18:00. Alice ville söka upp Hugo, en mexikan som hon hade gått tillsammans med tidigare och ta honom med.
Vi träffade ett par svenskor. Jag frågade dem om de kände en Britt Tipsis. Jo, berättade de, de var på väg för att möta henne i Santiago. Jag bad dem hälsa från mig.
När vi var färdiga till att gå för middag var Alice trött och ville sova. Så Marinus, hans dotter och jag gick för att äta middag. Nästa dag var det dags att hämta diplomet i Santiago de Compostela>>>
kraftigt regn


Etapper