Torsdag 1 maj. Los Arcos – Logroño – Navarette.

41 km, total 176,5. Kuperad.
Byn Viana
 En kilometer före Navarette passerade jag ruinen efter ett gammalt sjukhus för pilgrimer.
el cantaro När jag kom till det kommunala härbärget i Navarette var detta helt fullt. Jag hittade ett privat härberge, ”El Cantaro”, som egentligen även det var fullt men man erbjöd mig att sova i köket på en gästsäng. Jag accepterade och de ställde upp en säng i köket. Inkl frukost kostade detta endast 12 €.
Jag satt och pratade med ägaren i baren som hörde till härberget. Han hällde upp rött vin i ett glas och när jag ville betala sade han att huset bjöd. Jag frågade om han visste en bra restaurant var jag kunde få en middag. Han rekommenderade ”Bar Obrador”. Han hade rätt, de serverade en mycket god ”tortilla con jamon”.
När jag något senare satt på balkongen och njöt av solen såg jag en dam som pratade i mobiltelefon. Jag förstod att hon hade problem. Plötslig ger hon mig telefonen och bad mig om hjälp med översättning. Hon försökte att boka ett rum på ett hotell längre fram men förstod inte damen i andra änden av linjen. Så jag hjälpte henne. Hennes namn var Margrethe Jensen. Jag frågade om hon var dansk. Hon berättade att hennes hemland var Australien och att hon var gift med en dansk.
Jag fick ett SMS från Britt Tipsis, som jag berättade om på första sidan. Hennes sällskap skulle vara i Santiago den 14 maj och åka hem den 26 maj. Jag fick även Britts mobilnummer, men det fungerade inte när jag sände SMS.
Jag planerade att vara i Santiago den 23 eller 24 maj. Så kanske vi kunde ta en kopp kaffe tillsammans.

Mitt nästa mål var Grañon>>>

Etapper