Fredag 9 maj. Lédigos – Sahagún – Bercianos.

26 km, total 421,5 km. Lätt vandring.
breakfast Vi kom iväg 7:20. I nästa by, Terradillos de Templarios, var en bar öppen och vi åt vi frukost. Eller rättare sagt, vi fick kaffe och lite kakor.
I Sahagún stannade vi för lunch. Jag köpte schampo och en handduk då jag hade glömt min handduk i Villalcazar de Sirga.
3 km efter Sahagún delade “el camino” sig. Det fanns en alternativ väg att gå, ”La Calzada Romana”, som var flera kilometer längre. Steve funderade på att följa den, men ångrade sig när han tänkte på sina fötter.

middag
Vi är nu i Bercianos. Vi anlände ca 14:30. Härbärget är en mycket gammal byggnad, nästan en ruin, med sprickor i muren. Vi fick dock en säng och det var ju det viktigaste. På Härbärget serverades middag kl 20:00. ”Vi lagar tillsammans, äter tillsammans och diskar tillsammans”. Det var en mycket smaklig middag och mycket international och god stämning. Alla pilgrims sjöng en sang på sitt eget språk, inte jag. Efter middagen var ett lite möte i ett lokal som såg ut som en liten kyrka. Jag var överraskat över att värdinnan inte pratade spanska, hon kom från Ungern. Betalningen för övernattning, middag och frukost var frivillig, de flesta betalade mellan 5 och 10 €.

Vi har lagt ytterligare från Bercianos två bilder på denna sidan>>>

 

Nästa dag hamnade vi i Puente Villarente>>>

Etapper