Fredag 2 maj. Navarette – Santo Domingo de la Calzada – Grañón.

43,5 km, total 220 km. Kuperad.
frukost Jag fick snabbt packa ihop min säng på morgonen för att göra plats till frukost bordet. Jag startade vandringen från Navarette ca 7:30.
Efter ca 5 km kom jag ikapp en dam från England. Vi slog följe till Nájera. Hon ville stanna där. På vägen passerade vi en dam från New York vilken drog en resväska på hjul. Hon talade om för mig att detta var det enda sättet hon kunde vandra med packning. Jag frågade om jag fick ta ett foto på henne. "Jo, men sänd honoraret till min manager i New York" svarade hon. Damen från England stannade i Nájera.
Jag fortsatte. Det var min avsikt att gå till Santo Domingo de la Calzada. Där skulle det finnas flera stora härbärgen. Sträckan skulle bli ca 35 km.
andrew Ganska snart gick jag tillsammans med en man, Andrew, från New Zeeland. Han hade avtalat med en kompis att han skulle få låna en lägenhet i Santo Domingo.
santa domingo Där var stor fest i Santo Domingo de la Calzada på grund av 1 maj. Därför var alla härbergen fulla. Det nästa härberge fanns 6,5 km längre fram, i Grañón, så detta gjorde mig tvungen att fortsätta.
När jag kom ut ur staden fick jag ont i höger knä. Som tur var hade jag ett par knäskydd med mig. Jag satte knäskydd på mina bägge knän och det hjälpte mot värken.
När jag kom till Grañón visade det sig att härbergen var fulla även där. Nu funderade jag på om jag skulle fortsätta ytterligare 4 km till nästa by med härbergen. Då kom en dam och sa "Jag vet ett ställe där det aldrig är fullt". Hon visade mig en liten dörr på baksidan av kyrkan i byn. "Gå högst upp på trappan, där finns det folk som kan hjälpa dig" sade hon. Och, mycket riktigt, uppe på tredje våningen fanns ett par människor från kyrkan som gav mig plats. Se mer på denna sidan>>>

Etapper