Tisdag 20 maj. Melide – Arzua – Sta. Irene.

29 km, total 756 km. Kuperad.
apelsin juice Startade med frukost på baren mittemot härbärget. Stannade i Azua för en apelsin juice. Åt lunch i Salceda.
irene När jag kom till härbärget i St. Irene var det fullt. Men där var ett nytt härbärg lite längre fram.
Kom till det andra härbärget i St. Irene ca 15:00.
Efter min dagliga tvätt gick jag tillbaka ca 1,5 km. Jag hade sett en bar här och undersökte om det fanns möjlighet att äta middag där.
Här tog jag en öl i sällskap med två amerikanska par. De lämnade baren för att fortsätta på el camino. Jag drack ur min öl och köpte en glass. Precis när jag lämnade baren kom "la hospilatera", hon som hade ansvaret för härbärget, i bil och undrade om jag ville ha skjuts tillbaka. Jag tackade ja och snart satt jag framför härberget på en bänk med glass i handen. Efter ca 10 minuter kom de två amerikanska paren jag hade druckit en öl med. De såg mycket förvånade ut. De hade lämnat mig i baren med en öl för en kvart sedan och nu satt jag på bänken med en glass 1,5 km längre fram på vägen. Jag gick tillbaka till baren för att få middag tillsammans med en Marinus Jansen och hans dotter från Danmark. Marinus är en före detta minkfarmare och dessa två hade jag mött vid ett flertal tillfällen de sista två dagarna.

Det var nu dags för de två sista etapperna. Mot Monte do Gozo>>>

Etapper