Onsdag 30 april. Lorca – Estella – Los Arcos.

32 km, total 135,5 km. Kuperad.
torget i Los Arcos Jag värmde mitt kaffe i mikrougnen och åt en bit kaka som frukost. Det blev väl inte den bästa frukosten, men det fick gå. Sedan lämnade jag härberget och startade vandringen. På vägen stannade jag vid en bar, beställde en café con leche och en boccadillo. Hälften åt jag till kaffet, resten tog jag med mig som färdkost. Bocadillo är den spanska motsvarigheten till sandwich, eller fylld baguette. Brukar ofta innehålla någon sorts chorizo sås och tomater eller paprika. Denna innehöll dock tomater och skinka. Baguetten är från 12 till 20 cm lång så det blir ett hyggligt mellanmål.
Bodegas Irache Jag passerade Estella och gick mot Irache. I ”Bodegas Irache” är en ”Fuente del Vino”, en källa med fritt flödande rödvin. Man kan dricka så mycket man vill, men det är inte tillåtet att ta vin med sig därifrån. Jag lyckades dock få två deciliter med mig i min vattenflaska för att njuta till min lunch. När jag kom till Villamayor stannade jag för att äta min halva boccadillo och dricka mitt vin.
Los Arcos Jag kom till Los Arcos vid 15 tiden. Fann härbärget som hette ”Casa de Austria” och fick en säng.
Kände här lite träningsvärk i benmusklerna.
På det här härberget pratade man tyska och engelska, men ingen spanska.
Typisk för detta härberg var alla trappsteg av olika höjd. Det var ganska besvärligt med en tung ryggsäck att gå upp och nedför dessa trappor.
Ganska snart fick jag ett system med tvätt och dusch. När jag kom till ett härbärge tog jag en dusch direkt, bytte till rena kalsonger, t-shirt och strumpor. Sedan tvättade jag det jag hade använt och hängde detta till tork. Det som inte hann torka hängde jag på utsidan av ryggsäcken. Det fungerade bra under hela vandringen.
Jag gick ut på staden, fann ett apotek och frågade om det fanns något mot träningsvärk. Jag fick en salva som jag skulle smörja musklerna med tre gånger per dag i två eller tre dagar. I ett bageri frågade jag om de hade öppet tidigt nästa morgon och om de hade en sandwich att köpa till vandringen. Jo, hon öppnade kl 7:30 så det var inget problem.
Jag hittade en restaurant och åt en tortilla.
På vägen tillbaka till härbärget träffade jag ett tyskt par som inte lyckades att få sängplats. Nu var det nästan mörkt och de sökte fortfarande. Nästa dag var det dags att gå mot navarette>>>>

Etapper