MÅndag 28 april. Bizcareta – Pamplona – Cizur Menor

36,5 km, total 72,5 km. Lätt vandring.
morgon Jag fick en sandwich med ost och lämnade Bizcareta kl 8:00. Min plan var att Stanna för lunch i Larasoaña, men jag missade platsen och fortsatte till Agorretta. Jag åt min sandwich och drack vatten till denna framför kyrkan i samma stad.
romersk stenbro Passerar en gammal stenbro över Rio Arga till Zabaldica.

Jag fortsatte mot Pamplona. Anvisningarna för ”el Camino” var ganska bristfälliga vid förorterna till Pamplona. Jag missade den gula pilen mot Gamla Stan. Det var inte bara jag som hade problem med att hitta vägen, en spanjor framför mig hittade inte heller pilarna. Det hjälpte inte att fråga folk på gatan, för de visste ingenting. Jag fick kontakt med en ung man som visade mig vägen till turist kontoret. Där fick jag en stadskarta med ”el Camino” markerad. Trots allt gick jag lite fel.

Härbärget låg i Cizur Menor ca 4 km syd väst om staden. Det var ett mycket enkelt härberg.

När jag hade installerat mig pratade jag med de andra pilgrimmerna. En tysk dam föreslog att vi skulle gå och äta middag tillsamman. Vid bordet var vi två tyskar, en fransyska, en italienare, en portugis och jag. Det var en mycket god middag med tre rätter och massvis med rött vin. Vi betalade 10 € per person.

Nästa dag var det dags att besöka Lorca>>>

Länkar