Onsdag 21 maj. Sta. Irene – Monte do Gozo.

19 km, total 775 km. Lätt vandring.
alice, en australienska med danskt namn
Kl 8:00 lämnade jag härbärget. Jag hade gott om tid då mitt mål för dagen endast låg 15 km längre bort. Nämligen Monte Gozo. Min plan var att gå till Monte Gozo, övernatta där och fortsätta de sista 4,5 km torsdag förmiddag. Men först sökte jag en bar för att få frukost.
På vägen träffade jag Alice, en dam från Köpenhamn. Hon hade inte heller fått frukost, så vi gick in på en bar tillsammans. Namnet Alice hade hon fått därför hennes föräldrar beundrade Alice Babs, som var mycket populär i Danmark just då. Jag berättade hur jag hade fått namnet Sigurd. På väg till kyrkan för dopet glömde min mor namnet de hade bestämd för mig, då såg hon en man hon kände, som hette Sigurd, så hon tog det namnet. Min mor berättade det för mig när hon var över 80 år.
kraftigt regn

Under tiden vi satt där började det regna ganska kraftigt. Vi stannade därför en stund extra tills det värsta regnet passerat. Vi var ändock tvungna att ta på regnjackan och regnskyddet för ryggsäcken innan vi fortsatte. Vid San Antón passerade vi en liten bäck och mitt i bäcken låg en kvinna på knä och tvättade kläder. Jag kom att tänka på H C Andersen och tvätterskan i Odense Å. Jag frågade om jag fick ta ett foto va henne men det tyckte hon inte om så jag fick vackert behålla bilden i mitt huvud. Vi passerade Lavacolla, flygplatsen i Santiago, och anlände till Monte do Gozo>>>.


alley

Etapper