Torsdag 1 maj. Los Arcos – Logroño – Navarette.

41 km, total 176,5. Kuperad.
Jag tog frukost i härbärget och lämnade detta 7:30. I bageriet preparerade damen en sandwich med ost. När hon höll på med detta frågade hon hur gammal jag var. Jag är 72 svarade jag. Jag hoppas att jag är i lika god kondition när jag är 72 som du är. Vill du be för mig, ”damen från Los Arcos”, när du kommer till Santiago de Compostela? Frågade hon. Jag lovade damen att be för henne som tack för servicen.
Byn Viana Jag stannade i Viana vid 11:30 tiden för att ta lunch. Lunchen åt jag i sällskap med en spanjor från San Sebastián. Vi lämnade kaféet tillsammans, men han gick mycket långsammare än jag, så jag var snart ensam igen. På vägen gick jag några kilometer i sällskap med en man från Belgien. Han hade startat sin vandring i Belgien den 13 februari. Han uppskattade att han hade vandrat mer än 2000 kilometer.
Rioja Straks före Logroño passerade jag gränsen till Rioja. Ett av de mer kända vindistrikten i Spanien.
På vägen ner mot Logroño fanns en gammal tant, Felisa, som sålde dricka och juice. Jag passade på att dricka ett glas juice.
kraftverksdamm Det är en mycket hög standard på ”el camino” i Rioja. Jag kom till Logroño och passerade Rio Ebro via den berömda ”Puente de Piedra”, Bron av Sten. Längre fram, efter Logroño, fanns ett område för fritid och lek.
Jag gick på dämningen av en kraftverksdamm. Med dammen på vänster sida och fritidsområdet nedanför dammen på höger sida. Vi närmar oss nu Navarette>>>
 

Etapper