lite om mig som vandrar El Camino

klattar

Jag, Sigurd Larsen, är född i Danmark mitt på Själland 1935.
Min dröm, som pojke, var att bli trafikpilot. Tyvärr hade jag en defekt i högra örat som, enligt läkaren, gjorde att jag fick glömma allt om flygning. Och, jag glömde det.
Vi flyttade till Sverige 1960 på grund av att det var lågkonjunktur i Danmark då. Vi slog oss ned i det som i dag är Ale kommun. Jag bor nu i Älvängen ca 30 km norr om Göteborg.
1971 firade Göteborgs stad sitt 350 års jubileum och i samband med det var där en stor flygshow på Säve flygplats. Flygklubbarna sökte nya elever och erbjöd provlektioner för 50 kr.
Jag tänkte att en gång i mitt liv vill jag pröva att flyga så jag köpte en provlektion. Efter detta var jag fast. Jag hade fortfarande min defekt i högra örat. Defekten innebar att jag inte fick ett godkänt läkarintyg för flygning. Så jag blev tvungen att försöka ordna detta . I 1972 lyckades jag få en operation som gjorde örat godkänt. Fick dock ett problem efteråt. Följden av operationen blev en ansiktsförlamning som, enligt läkaren, skulle hålla i sig ca 6 månader. Läkaren ville sjukskriva mig i 6 månader men det ville inte jag. Jag sökte nytt arbete som skulle fungera med en ansiktsförlamning  och fick jobb på Götaverken. De planerade 6 månaderna blev till 31 år, från 1972 till 2003, varav de sista 11 åren som konsult.
Den mesta av tiden arbetade jag för Götaverken Energy AB, som senare blev till Kvaerner Energy AB. Det innebar jobb som montageledare och projektledare i Europa, i Syd Afrika, Nord Amerika och Syd Amerika. Vi byggde stora pannor för pappersbruk och förbränningsanläggningar för avfall. Här ingick även ett uppdrag i Galicien.
 Jag fick mitt flygcertifikat 1973 och flög mycket i tjänsten.

Sigurd Larsen somnade lugnt in 6:e Februari 2021. Tack för en fin story.(Även om jag fick mycket att rätta .) Björn Larsen björnlarsen.se

Vandringen