Tisdag 13 maj. Santibáñez de Valdeiglesias – Astorga – Rabanal del Camino.

32 km, total 537,5 km. Mycket kuperad.
vagvisare Steve lämnade härbärget en kvart före mig. Ca 10 minuter efter att jag startade mötte jag Steve? Han var osäker på om han var på rätt väg, han hade inte sett gula pilar på länge, därför gick han tillbaka. Vi fann en pil och Steve gick före.
Steve I San Justo de la Vega kom jag ikapp Steve, han hade lite problem med sina fötter. Jag fortsatte, nu var jag före.
lunch i Santa Catalina I Santa Catalina stannade jag för att äta en lunch bestående av Tortilla con Jamon. Precis när jag var färdig för att gå kom Steve ut från nästa bar. Vi gick lite tillsammans, sedan saktade Steve ned och jag var ensam igen. Vi hade avtalat att träffas i Rabanal de Camino. De sista 2 km före Rabanal de Camino var el Camino mycket dålig. Det stack upp rötter från vinplantor vilka man riskerade att snubbla på. 1 km före Rabanal kom Steve ikapp mig. Vi anlände 14:30 och härberget, ”Refugio Gaucelmo”, öppnade först 15:00. Där var redan en kö med pilgrimmer som väntade. Här var endast plats för 24 personer. Kl 15:00 kom en man och öppnade, man räknade till 24 pilgrimmer, sedan stängde man. Det är ett härberg med stil.
Det är ganska kallt här, vi är 1150 m över havet. Vi åt en god middag på en restaurant mitt emot kyrkan. Nästa dag bjöd, även den, på en ganska svår vandring. Vi hamnade nästa dag i Ponferrada>>>

Etapper