Fredag 23 Maj Resan hem !

Tåg till Malmö, tåg från Malmö till Göteborg
copenhagen
Allt var helt öde i Köpenhamn. Jag gick ned till järnvägsstationen för att hitta ett tåg mot Göteborg. Det fanns inget tåg mot Göteborg men ett mot Malmö. Jag tog det mot Malmö.
I Malmö hittade jag en tågtid tabell som visade att det första tåget mot Göteborg gick kl 06:08, om 5 timmar. Jag fann en liten grillbar på torget och tog en korv med bröd, så gick en del av tiden med det.
Jag hittade en ”Metro” som jag läste. Snart kom jag i kontakt med ett par nattvandrare. De hade sett min ryggsäck och ville prata vandring. När jag kom tillbaka till stationen träffade jag en man som ville berätta hela sin levnadshistoria. Han hade varit i fängelse och såg vandring som sin rehabilitering.
Medan han berättade kom solen upp och det var snart dags att stiga på tåget.
Men jag måste ha en biljett. Ingen av biljettautomaterna fungerade och biljettkontoret öppnade först kl 09:00.
Man skulle ha biljett när man steg på tåget annars fick man betala böter. Jag pratade med tågvärden innan jag steg på tåget. Hon lovade att jag kunde köpa en biljett till vanligt pris av henne. Det var inget problem.
Jag kom till Göteborg och tog en buss till Älvängen. Jag var nu hemma.
Jag var tillbaka i den värld som jag lämnade för nästan fyra veckor sedan.
Konstaterade att min vikt hade minskat med 5 kg. Det innebar att belastningen på mina ben nu var lika med att bära en ryggsäck på 3 kg.
Vad är då mina intryck av denna vandring?

    • Jag har fått smak för långdistans vandring. Jag har redan reviderat min utrustningslista och preparerat min ryggsäck för nya vandringar.
    • Jag träffade så många trevliga och intressante människor från hela världen, jag har fortfarande kontakt med några via e-mail.
    • Jag beundrar de pilgrimmer som, trots problem med blåsor på fötterna, ont i knäna och muskelvärk, genomförde vandringen.

Etapper