Torsdag 22 maj. Monte do Gozo – Santiago de Compostela.

4,5 km, total 779,5 km. Lätt vandring.
frukost
Alice, Hugo och jag lämnade Monte do Gozo tillsammans. På den första baren beställde vi den vanliga frukost, kaffe och rostat bröd med sylt. Det var kanske inte den bästa frukosten, men jag hade överlevt på denna i nästan fyra veckor utan problem.
Det är intressant att de sista 5 kilometer känns som de längsta kilometer på hela vandringen.
tjejen
I Santiago de Compostela sökte vi upp ”Oficina de Acollida ao Peregrino” för att få vårt ”diplom”.
Flickan kontrollerade att jag hade stämplar för varje dag sedan jag lämnade St. Jean Pied de Port.
Då frågade hon om min ålder. ”Sjuttio två” svarade jag, hon tittade upp. ”Har du verkligen gått hela vägen” frågade hon. ”Ja” svarade jag, ”Du kan se på mina skor”. Hon trodde mig.
Sedan letade vi efter en resebyrå för att ordna resan hem. Det enda man kunde erbjuda, om jag inte ville vänta tills nästa vecka, var en resa till Köpenhamn via Palma de Mallorca. Jag skulle anlända till Köpenhamn ungefär vid midnatt. Men, tänkte jag, kommer jag bara till Köpenhamn kan det inte vara så svårt att ta sig till Göteborg.
Alice som fick en resa dagen efter erbjöd att jag kunde sova över i hennes lägenhet i Köpenhamn om jag väntade en dag med att resa hem. Men jag bestämde mig för att resa samma eftermiddag.
Jag tog bussen ut till flygplatsen Lavacolla. Jag svepte ryggsäcken in i plast och checkade den in som den var, den vägde 10 kg, jag hade hela tiden trott att den vägde 8 kg. Men, OK, jag skulle inte bära den så långt mera.
Nu såg jag att jag hade ett SMS från Britt. Hon frågade när jag åker hem. Hon skulle resa på måndag.
Tyvärr satt jag redan på planet. Jag träffade aldrig Britt.
När jag satt på planet och väntade på avgång startade det att störtregna, jag hade tur, att jag var färdig med el camino i dag.

flygresan
Jag flög via Palma de Mallorca till Köpenhamn och anlände till Köpenhamn vid midnatt. Tog några bilder på vägen hem. Se mer här>>>

Etapper